SP - TimesUp

Times up heeft een nieuwe dimensie gekregen bij onze toppers uit de middenschool. In teams (gaande van 'ghostrockers 4 ever' tot 'de smurfen') werd er gestreden om Esla de ijsprinses, een vaatwasser, bowling..... zo snel/goed mogelijk uit te beelden, te verwoorden en uiteraard te raden binnen een tijdslimiet van 30seconden.

Continue Reading

SP - Lasershooten

De activiteit van woensdag 12 oktober is al aantal jaar een echte topper op internaat namelijk lasershooten. Dit doen wij niet op locatie maar wel op de ruimte vooraan het internaat. Hierdoor verspillen we geen tijd om ons te verplaatsen en kunnen we dubbel zolang spelen! De internen haalden tijdens het spel weer alles uit de kast om te winnen.

Continue Reading

SP - Muurklimmen MS

Gisteren gingen we met volle moed richting de grote klimmuur. Aangezien het om onze kleinste internaatsbewoners ging, was dit een heuse uitdaging. We waren de zaal nog maar net binnen en de dappersten onder ons waren de hoogste routes al aan het aanwijzen. Onze begeleider gaf een goede en bondige uitleg en we waren vertrokken.

Continue Reading

SP - Paashaas

Aan de vooravond van de paasvakantie kregen de internen op het Sportinternaat het onverwacht bezoek van de paashaas. 

Na wat zoekwerk vonden onze internen de nodige chocolade als verrassing. 

SP - Pyjama fuif

Dit jaar maakte ons carnavalfeestje plaats voor een heuse Pyjamafuif. Alle internen die hun mooiste of gekste pyjama aangetrokken hadden konden komen genieten van de leuke muziek en lekkere hapjes en drankjes.

Continue Reading

SP - Kermis

Voor een uitstapje naar de kermis zijn onze internen altijd wel te vinden. We zijn dan ook in grote groep afgezakt naar het Sint-Pietersplein voor een avond vol plezier en duizelingwekkende attracties. Wie liever de grote hoogten niet opzocht vond zijn gading wel in het lunapark of ging zijn kans aan het schietkraam. Voor iedereen wat wils dus!!!

SP - bingo MS

Vandaag stond er BINGO op het programma. Met allerlei ludieke prijzen werd het een spannende en zenuwslopende bedoening.

Iedereen wou als eerste bingo roepen zodat ze een leuke prijs konden winnen.

Continue Reading

SP - filmavond

Iedereen gezellig dicht bij elkaar in de zetel, voetjes omhoog een genieten van een leuke film.

Deze keer gingen we voor de grappige en ontroerende animatiefilm 'home'

MU - Plantentuin

Het plan was om de sfeer op te snuiven op de student kickoff in Gent. Maar toen we toekwamen vonden we het te veel eten&drinken en te weinig actie. We besloten terug te keren via de bloementuin van de universiteit van Gent, daar kan je namelijk ook veel opsnuiven.

We zagen veel vreemde planten, van cactussen tot vleesetende planten en de internen vonden het wel leuk om te zien. De saaie bloementuin werd plots een oase van verassingen zoals je op de foto's kan zien. 

MU - Kubbs

Deze middag werd een Kubbstornooi gespeeld, we verdeelden ons in 4 waardige ploegjes en er werd tegen elkaar gespeel. De winnaar van de 2 halve finales speelden dan de finale.

Het was duidelijk dat de ploegen evenwaardig waren want de zweedse wedstrijden duurden wel erg lang (lees: ze kunnen niet mikken). Uiteindelijk wonnen Arthur, Louis en Sebas het tornooi.

MU - Youthleague KAAGent

AA Gent speelt de Champions league! Dus gaan we met het internaat gaan kijken! Helaas blijkt de Ghelamco arena al volzet en beslissen we naar de wedstrijd van de U21 tegen Lyon te gaan kijken.

Op deze druilige middag zien we een mooie wedstrijd tussen 2 gretige ploegen. Helaas duurde een ritje met de bus even lang als een wedstrijdhelft maar het best werd er van gemaakt.