Times up heeft een nieuwe dimensie gekregen bij onze toppers uit de middenschool. In teams (gaande van 'ghostrockers 4 ever' tot 'de smurfen') werd er gestreden om Esla de ijsprinses, een vaatwasser, bowling..... zo snel/goed mogelijk uit te beelden, te verwoorden en uiteraard te raden binnen een tijdslimiet van 30seconden.

Continue Reading

De activiteit van woensdag 12 oktober is al aantal jaar een echte topper op internaat namelijk lasershooten. Dit doen wij niet op locatie maar wel op de ruimte vooraan het internaat. Hierdoor verspillen we geen tijd om ons te verplaatsen en kunnen we dubbel zolang spelen! De internen haalden tijdens het spel weer alles uit de kast om te winnen.

Continue Reading

Gisteren gingen we met volle moed richting de grote klimmuur. Aangezien het om onze kleinste internaatsbewoners ging, was dit een heuse uitdaging. We waren de zaal nog maar net binnen en de dappersten onder ons waren de hoogste routes al aan het aanwijzen. Onze begeleider gaf een goede en bondige uitleg en we waren vertrokken.

Continue Reading

Aan de vooravond van de paasvakantie kregen de internen op het Sportinternaat het onverwacht bezoek van de paashaas. 

Na wat zoekwerk vonden onze internen de nodige chocolade als verrassing. 

Dit jaar maakte ons carnavalfeestje plaats voor een heuse Pyjamafuif. Alle internen die hun mooiste of gekste pyjama aangetrokken hadden konden komen genieten van de leuke muziek en lekkere hapjes en drankjes.

Continue Reading

Voor een uitstapje naar de kermis zijn onze internen altijd wel te vinden. We zijn dan ook in grote groep afgezakt naar het Sint-Pietersplein voor een avond vol plezier en duizelingwekkende attracties. Wie liever de grote hoogten niet opzocht vond zijn gading wel in het lunapark of ging zijn kans aan het schietkraam. Voor iedereen wat wils dus!!!

Vandaag stond er BINGO op het programma. Met allerlei ludieke prijzen werd het een spannende en zenuwslopende bedoening.

Iedereen wou als eerste bingo roepen zodat ze een leuke prijs konden winnen.

Continue Reading

Iedereen gezellig dicht bij elkaar in de zetel, voetjes omhoog een genieten van een leuke film.

Deze keer gingen we voor de grappige en ontroerende animatiefilm 'home'

Het plan was om de sfeer op te snuiven op de student kickoff in Gent. Maar toen we toekwamen vonden we het te veel eten&drinken en te weinig actie. We besloten terug te keren via de bloementuin van de universiteit van Gent, daar kan je namelijk ook veel opsnuiven.

We zagen veel vreemde planten, van cactussen tot vleesetende planten en de internen vonden het wel leuk om te zien. De saaie bloementuin werd plots een oase van verassingen zoals je op de foto's kan zien. 

AA Gent speelt de Champions league! Dus gaan we met het internaat gaan kijken! Helaas blijkt de Ghelamco arena al volzet en beslissen we naar de wedstrijd van de U21 tegen Lyon te gaan kijken.

Op deze druilige middag zien we een mooie wedstrijd tussen 2 gretige ploegen. Helaas duurde een ritje met de bus even lang als een wedstrijdhelft maar het best werd er van gemaakt.

Deze middag werd een Kubbstornooi gespeeld, we verdeelden ons in 4 waardige ploegjes en er werd tegen elkaar gespeel. De winnaar van de 2 halve finales speelden dan de finale.

Het was duidelijk dat de ploegen evenwaardig waren want de zweedse wedstrijden duurden wel erg lang (lees: ze kunnen niet mikken). Uiteindelijk wonnen Arthur, Louis en Sebas het tornooi.

inzetVandaag moeten de internen handtekeningen verzamelen van elkaar, wie de meeste handtekeningen had wordt de winnaar.

Hoe kan je die verdienen? Door die interne te vinden die vegetariër is, of die interne die nog nooit in de noordzee heeft gezwommen, ...

Continue Reading

Omdat beelden meer zeggen dan 1000 woorden, een video impressie van de "Questopia Aquatic Games"

 

Vandaag lasershooten, iedereen was benieuwd naar het concept. Aangezien dit op internaat zelf zou doorgaan. Na een studieronde met de geweren, stond iedereen te popelen om te starten.

Er werd aardig heen en weer gelopen en de tactiek werd achterwege gelaten. De twee teams bestormden elkaar zodat er al gauw enkele gesneuveld waren. Wanneer er plots een wolkbreuk boven ons internaat plaatsvond, begaven we ons naar binnen.

Continue Reading

Onze internen zijn één voor één brave en vredelievende internen maar tijdens een spelletje lasershooten laten ze toch een ander gedaante zien, dan is het 'survival of the strongest'!

Lopen, rollen, schuiven, voor sommigen zelfs struikelen en vooral volop gaan voor de overwinning waren dan ook de sleutelwoorden van de avond!

 

De foto's kan je hier bekijken

Om de gangen en kamers op te fleuren organiseren we af en toe een knutselactiviteit.

Deze keer doen we papiermarhe. De eerste week beplakken we ballonnen met krantenpapier. Enkele weken later beschilderen we ze met felle kleuren.

Het eindresultaat mag er zijn. Sommige lijken we abstracte kunst en andere ballonnen zijn omgevormd tot een dier.

De foto's kan je hier bekijken

Dat onze topsporters voor niks terugdeinzen is algemeen geweten en op de kermis hebben ze dit nogmaals in de verf gezet!

Het kon niet hoog, snel en spectaculair genoeg zijn, zelfs niet voor de allerjongsten! Door de koude temperatuur was de groep deelnemers minder groot dan andere jaren maar wie mee was heeft zich supergoed geamuseerd en bewezen dat ze echte doorzetters zijn!

Voor wie plezier wilt maken zijn er altijd mogelijkheden!

Deze woensdagmiddag 25/3 was het tijd om de welverdiende centjes van de paasverkoop te spenderen op de kermis. Er was voor ieder wat wils.

Snel van de schuifaf, overkop in de avenger, achtervolging in de botsautootjes en snel en hoog in de xxl.
Om te eindigen met lekkere warme oliebollen.

De foto's kan je hier bekijken

Afgelopen woensdag werd in het Internaat Questopia de topsport afdeling een heuse Bingo avond georganiseerd met talrijke ludieke prijzen!

De organisator Bart Jooris licht ons even toe want we waren even verward met de vraag of het nu Bingo, tringo of Apong was?
We wouden er een speciale editie van maken deze keer en we dachten er iets extra’s tussen te gooien om het concentratie gehalte de hoogte in te sturen en er een echte ambiance in te krijgen – en of het gelukt is. Sfeer was er volop. De Bingo spelers deze keer geen oudjes maar echte topsport atleten van diverse sporten. Dat was er ook aan te zien hoe ze in dit spelletje opgingen.

Continue Reading

inzet mu paasverkoopVandaag planden we als activiteit de paasei verkoop. We begonnen volle moed, wetende dat het gisteren goed weer was! Al snel bleek dat het echter vrij koud was.

De kinderen deden goed hun best en haalden een mooi bedrag op. Met de opgehaalde centen kunnen ze volgende week alvast veel plezier beleven op de kermis.

inzet quizDeze week stond er een Quiz op het programma. De opkomst was groot want bijna iedereen van de middenschool deed mee.

De kennisronden werden afgewisseld met Speciale rondes. 'Henk wilt graven' ging goed van start en won de eerste ronde. 'Alysha en Co hadden duidelijk al geoefend op logo's herkennen. Want zij namen meteen de voorsprong over. 'Dem-boyz' en 'de stickers' blonken uit in de muziekronde, ja op 10 seconden en liedje herkennen is niet altijd gemakkelijk.

Continue Reading

Ons thema : “We keren terug in ‘de tijd van toen’”! Gedaan met de moderne technologie! Geen smart- of I-phones,  geen tv en geen pc… niets van dat moderne gedoe, deze  éne avond  houden we het bij leuke oude gezelschapsspelletjes!

Natuurlijk  hoort ook een verkleedpartij  bij dit feest . En daardoor liepen we een  paar bekende gezichten van vroeger tegen het lijf :  de ontdekkingsreiziger David Livingston, de jonge Michael Jackson , Sandy en Danny (Olivia Newton John en John Travolta ) om er maar enkele op te noemen.

Continue Reading

We bezochten het STAM-museum met enkele interessante weetjes over Gent.
De leukste 'standjes' waren de maquettes van Gent waar we ons internaat op konden terugvinden met verbluffende details vanuit de lucht. Maar ook de LEGO-stand waarbij iedereen op korte tijd zijn bouwkunsten mocht bewijzen.

Al bij al een museumbezoek dat niet saai was, maar waarbij er wel degelijk gelachen werd en er hier en daar iets nieuws bijgeleerd werd! Zo weet ook iedereen vanaf nu het mysterie rondom het Lam Gods

Het eerste uurtje begonnen we met lengteklimmen. Velen waren onder de indruk van de hoge muren en hadden in het begin zelf een beetje schrik. Na een korte uitleg van de begeleider had iedereen het beveiligen en klimmen al snel onder de knie.

We begonnen met een gemakkelijke muur maar al snel gingen er velen op zoek naar een moeilijker uitdaging.

Lees meer

Op woensdag 7/1 werden de interen van de vestiging Topsport verwend met een heus nieuwjaarsdiner. 
Voor iedereen een glasje (kidibul) champagne en hapjes a volonté; een goede start van een gezellige avond. 

Op het gelegenheidsmenu stond tomatensoep met balletjes, kalkoenfilet met championsaus en -uitzonderlijk- kroketjes. Om af te sluiten was er de nieuwjaarsbuche als dessert. Een gezellig avondmaal, het jaar is hier alvast goed ingezet

De foto's kan je hier bekijken

inzet fotoDe internen zijn al enkele jaren vragende partij om eens te gaan paintballen maar gezien wij uit eigen ervaringen weten dat dit gepaard gaat met blauwe plekken en andere pijntjes hebben we deze boot altijd afgehouden.

Dit jaar hebben we echter het perfecte alternatief gevonden: lasergeweren die we huren en waarmee we rond het internaat 'oorlogje' kunnen spelen.

Lees meer